Skip to main content

Klarinett

Klarinett hører til treblåsfamilien. Instrumentet brukes i mange musikalske sammenhenger, i små og store ensembler, korps og symfoniorkester. Som klarinettist på kulturskolen får dere spilt alt fra klassisk til jazz og moderne musikk.

Korps og orkester
Det er morsomt å spille i korps og orkester. Du treffer andre som har samme interesse som deg, og du får mange nye venner. Flere av dem som begynner hos oss spiller allerede i korps og orkester. Ønsker du å spille i korps kan vi hjelpe med kontakt til korpset i din skolekrets.

Nedre aldersgrense for å søke: Fra 3. klasse

 

Søk her

Litt mer om klarinetten

Utviklingen av klarinetten går langt tilbake i tid. Selve klarinetten ble skapt av Johann Christoff Denner (1655-1707) rundt 1700.
Den var imidlertid ganske forskjellig fra dagens klarinett, og instrumentet ble videre perfeksjonert fram mot slik vi ser og hører den i dag.
Det sies at klarinetten kanskje er det instrumentet, når det gjelder klangen, som er mest lik menneskestemmen - den har en sjelfull klang som kan låte syngende i høyden og er mørk og mystisk i dybden.

Flere av dem som begynner hos oss spiller i korps og orkester. Det er morsomt å spille sammen med andre og du får mange nye venner. Ønsker du å spille i korps kan vi hjelpe med kontakt til korpset i din skolekrets.
Hvis du ikke har eget instrument kan du låne i korpset du går i eller hos kulturskolen.
Her på kulturskolen får dere tilpasset individuell undervisning på klarinetten.
Vi organiserer det også slik at vi hvert halvår får delta i samspillprosjekter med nye og gamle klarinettvenner.
På kulturskolen har vi også klarinettkor for de elever som har spilt noen år.

Utstyr som skal følge med instrumentet til spilletimen er:

  • Fliser
  • Pussfille
  • Korkfett
  • Strikk
  • Spilleboken