Skip to the content
Menu

Velkommen til klarinnettsiden!

Vi har mange elever som spiller klarinett hos oss og nå har vi plass til noen ekstra. Ønsker du å spille et instrument så er klarinett et flott instrument å lære. Instrumentet er mye brukt både som soloinstrument, i korps og mange forskjellige type ensembler. Ta kontakt med oss på tlf. 51921520 eller send en mail til kulturskolen@sandnes.kommune.no. Ønsker du å søke kan du gå inn på denne linken

Om klarinetten

Klarinetten brukes i mange musikalske sammenhenger, i små og store ensembler, korps og symfoniorkester. Som klarinettist på kulturskolen får dere spilt alt fra klassisk til jazz og moderne musikk. 
Utviklingen av klarinetten går langt tilbake i tid. Selve klarinetten ble skapt av Johann Christoff Denner (1655-1707) rundt 1700.
Den var imidlertid ganske forskjellig fra dagens klarinett, og instrumentet ble videre perfeksjonert fram mot slik vi ser og hører den i dag.  
Det sies at klarinetten kanskje er det instrumentet, når det gjelder klangen, som er mest lik menneskestemmen - den har en sjelfull klang som kan låte  syngende i høyden og er mørk og mystisk i dybden. 
Hvis du ikke har eget instrument kan du låne i korpset du går i eller hos kulturskolen.
Her på kulturskolen får dere tilpasset individuell undervisning på klarinetten.
Vi organiserer det også slik at vi hvert halvår får delta i samspillprosjekter med nye og gamle klarinettvenner.

Nedre aldersgrense for å søke: Fra 3. klasse

 

Utstyr som følger med instrumentet til spilletimen er:

  • Fliser
  • Pussfille
  • Korkfett
  • Strikk
  • Spilleboken

Fant du

det du søkte etter?

Nei - kontakt oss på telefon eller mail.