Skip to main content

Fløyte

Vi er tre fløytelærere som er lidenskapelig opptatt av fløyte og vil lære deg å spille dette velklingende instrumentet. Du trenger ikke forkunnskaper eller eget instrument. Vi gir deg individuelt tilpasset opplæring på alle nivåer. Fløyta har en lang historikk og den har vært brukt i ulike sjangere som jazz, pop og rock i tillegg til den klassiske musikken. Vi har et rikt repertoar og varierer undervisningen etter ønsker og behov. Fløyta er stemt i C, noe som gjør det lett å spille med andre C-instrumenter som piano/orgel/fiolin/gitar osv. Undervisningen gis stort sett på vanlig tverrfløyte, men vi har også piccolofløyte, altfløyte og bassfløyte.


Nedre aldersgrense: 3. klasse

 

Litt om undervisningen på fløyte

Som kulturskoleelev får du samspilltilbud i ulike prosjekter og flere konsertopptredener i året.
Fløyta hører også hjemme i kammermusikalske ensembler, janitsjarkorps og orkester, her kan du få et sosialt og flott samspill.
Flere av dem som begynner hos oss spiller i korps og orkester. Det er morsomt å spille sammen med andre og du får mange nye venner. Ønsker du å begynne å spille i korps kan vi hjelpe med kontakt til korpset i din skolekrets.
Vi håper du vil bli en del av fløytemiljøet vårt, velkommen!

Fløytas historikk:
Fløyte er et meget gammel instrument som finnes i mange varianter rundt omkring i verden. Den fløyta vi bruker i dag, også kalt tverrfløyte, ble laget på slutten av 1800-tallet av Theobald Böhm. Opprinnelig var fløyta laget av tre, men blir i dag vanligvis laget av metall. Dette er grunnen til at fløyta fortsatt regnes som et treblåseinstrument.

Hvis du ikke har eget instrument kan du låne i korpset du går i eller hos kulturskolen.