Skip to the content
Menu

Fløyte

Vi er tre fløytelærere som er lidenskapelig opptatt av fløyte og vil lære deg å spille dette velklingende instrumentet. Du trenger ikke forkunnskaper eller eget instrument. Vi gir deg individuelt tilpasset opplæring på alle nivåer. Fløyta har en lang historikk og den har vært brukt i ulike sjangere som jazz, pop og rock i tillegg til den klassiske musikken. Vi har et rikt repertoar og varierer undervisningen etter ønsker og behov. Fløyta er stemt i C, noe som gjør det lett å spille med andre C-instrumenter som piano/orgel/fiolin/gitar osv. Undervisningen gis stort sett på vanlig tverrfløyte, men vi har også piccolofløyte, altfløyte og bassfløyte.

Som kulturskoleelev får du samspilltilbud i ulike prosjekter og flere konsertopptredener i året.

Fløyta hører også hjemme i kammermusikalske ensembler, janitsjarkorps og orkester, her kan du få et sosialt og flott samspill.

Vi håper du vil bli en del av fløytemiljøet vårt, velkommen!

Fløytas historikk:

Fløyte er et meget gammel instrument som finnes i mange varianter rundt omkring i verden. Den fløyta vi bruker i dag, også kalt tverrfløyte, ble laget på slutten av 1800-tallet av Theobald Böhm. Opprinnelig var fløyta laget av tre, men blir i dag vanligvis laget av metall. Dette er grunnen til at fløyta fortsatt regnes som et treblåseinstrument.

 

Hvis du ikke har eget instrument kan du låne i korpset du går i eller hos kulturskolen.

Nedre aldersgrense for å søke: fra 3. klasse

Søk her

Fant du

det du søkte etter?

Nei - kontakt oss på telefon eller mail.