Skip to main content

Se hva vi gjorde i 2016 - 2017

Høsten 2016

I begynnelsen av hver sesong har Sandnes kulturskole Unge Strykere "Bli kjent-helg" (fredag og lørdag). De siste årene har den blitt lagt til Bryne ungdomsskole. Her er det spilling, bading og sosiale aktiviteter. Målet er at nye og gamle musikanter blir bedre kjent. 16. og 17.september årets "Bli kjent"-arrangement av stabelen. Det ble to trivelige dager som ble avsluttet med konsert og årsmøte for orkesteret.

Orkesterets høstkonsert var torsdag 27.oktober i Vågensalen. I tillegg til orkestermusikk var det også flere solistinnslag med medlemmer fra orkesteret.

Dette året valgte orkesteret å heller ha nyttårskonsert i januar enn julekonsert. Men juleavslutning for orkestermedlemmene var det, med både nisse og julemusikk.

Våren 2017

Hva er vel januar uten nyttårskonsert? Sandnes kulturskole Unge Strykere inviterte til Nyttårskonsert i Vågensalen 19.januar. Feiende toner, ballonger, fest og glede!

Mange av orkesterets medlemmer deltok dessuten på Kjempeseminaret 2017 første helg i februar (arranger av UNOF Rogaland).

I slutten av mars var det duket for "Orkesterkveld" med Aspirantorkesteret, Unge Strykere, Ung Symfoni og Ministryk. Dette var starten av Kulturskolens dager 2017.

Torsdag 8.juni inviterte orkesteret til en hyggelig sommerkonsert i atelieret på Vågen.

Og til slutt, 10.-11.juni reiste vi til Haugesund:

Orkestertreff i Haugesund

Sandnes kulturskole Unge Strykere avsluttet før sommeren med orkestertreff i Haugesund 10. - 11.juni. Der møtte vi Haugesund kulturskoleorkester og strykere fra Karmøy kulturskole.

​Orkesteret ble innkvartert på Breidablikk (lokalene til Haugesund kulturskole).
Lørdagen var det øvelse og bytur, før det var konsert i Haugesund Billedgalleri der orkestrene spilte hver sin avdeling.

Etterpå bar det tilbake til orkestersalen på Breidablikk og felles seminar for orkestrene med samspill i stort orkester både lørdag og søndag. Det hele kulminerte i konsert med stort fellesorkester søndag ettermiddag.
Innimellom dette var det samvær med god mat og sosiale aktiviteter begge dager. Det ble en kjekk helg, som frister til gjentakelse. Kanskje er det orkestrene fra nordfylket sin tur til å ta turen over fjorden neste gang.

Samarbeidsprosjektet var støttet av Rogaland musikkråd.