Skip to main content

Soul Session Sandnes

Soul Sessions Community” (SSC) er et nasjonalt ungdomsprosjekt, med hovedbase i Oslo. Prosjektets formål er å engasjere ungdom til å danse mer og være kreative, samt samle og utvikle streetdance-Norge og bygge opp under et lokalt dansemiljø. 

 
Sandnes kulturskole i samarbeid med The Core dansestudio har blitt valgt ut som ett av fem prosjektsteder i Norge for skoleåret 2022/23. Deltakere er fokusgruppe på 25 ungdommer fra 13-18 år fra Sandnes og omegn som har fått plass i prosjektet gjennom søknad og motivasjonsbrev. I løpet av skoleåret 2022/23 skal fokusgruppen ha helgeworkshop med gjestepedagoger fra Oslo en gang i måneden. Gruppen skal også ha to turer til Oslo for å delta på streetdans festival i oktober 2022 og Summer Dance Camp i juni 2023. Gjennom danseworkshopene som holdes på Vågenskolen vil deltakerne lære mer om streetdans, og utvikle egen stil og kreativitet. Under Summer Dance Camp i Oslo får deltakerne mulighet til å gå enda mer i dybden og samtidig knytte nye vennskap med deltakere fra andre utvalgte prosjektsteder i Norge.  I tillegg til workshoper for fokusgruppe arrangeres workshoper for barn og ungdom fra Sandnes en gang i måneden. Disse er gratis og åpne for alle.

Som en del av prosjektet skal Sandnes kulturskole og The Core sammen med Soul Sessions Oslo (SSO) lage arrangement for byens innbyggere. Soul Session Sandnes er arrangør og økonomisk ansvarlig. Sandnes Summer Jam - Urban Dance Festival gjennomføres 9.-11. juni 2023.