Skip to the content
Menu

Ofte stilte spørsmål

Dramagruppene ved Sandnes Kulturskole er delt opp etter alder. Om søsknene har ca ett år/klassetrinn mellom seg er dette mulig, om ikke får en plass i den gruppen som er i samme alder.

Vi ser helst at elever ikke slutter når vi øver inn en forestilling, men heller før vi jobber med forestillingen eller etter premieren. Da gir dere beskjed til læreren, samt beskjed til kulturskolens administrasjon. Plass som er gått på flere enn tre ganger må betales ut semesteret.

På Drama og Teaterseksjonen ved Sandnes kulturskole er året delt opp i 2: Den ene halvparten går til en forestilling som gjerne vises under Kulturskolens Dager i mars. Den andre halvdelen omfatter ulike prosjekter hvor vi fordyper oss i dramafaget, slik som Masketeater, Forumteater, Monologarbeid, Teatersport osv. Vi gjør gjerne flere småvisninger gjennom året, slik som Eventyrstien, Lykter bak Dalsnuten og Huskonserter på kulturskolen.

Å bruke nøytralkostyme (behagelige svarte klær uten mønster og print) er en teatertradisjon. Det er lettere å gå inn i ulike roller når en har fjernet alt av egen personlighet fra klærne slik at en er som en blankt lerrett. En ekstra fordel er at det i gruppene blir mindre fokus på utseende og hvem som har den siste moten i klær.

Nei, om du har fått en plass på Drama og Teater er du garantert plass frem til ut Vgs. Du må re-registrere deg om våren (du får beskjed om dato) at du ønsker å gå på Drama til neste år også, men du trenger ikke søke på nytt eller komme bak i ventelisten.

Fant du

det du søkte etter?

Nei - kontakt oss på telefon eller mail.

Ny søknadsfrist: 1. juni - Søk nå!