Skip to the content
Menu

Om festivalen

DigitalFestival  - Sandnes kulturskole

I år vil vi presentere kulturskolefestivalen i digital form. I fjor måtte vi dessverre avlyse en fiks ferdig planlagt festivaluke da nedstengingen med Korona kom i mars. I år har vi laget et smittevernsikkert opplegg og holder oss på skjerm.  

Programmet er ikke mindre interessant av den grunn! Lærerne og elevene har laget mange spennende innslag, noen har eksperimentert med nye uttrykk og viser seg fram på helt nye måter.    

Publikum vil få se mange ulike typer av konserter og produksjoner. Dere får også en titt inn i kulturskolens indre gemakker, bak scenen, med opptak av elevene på sine undervisningsrom. 

Vi viser et mangfold av kunstneriske uttrykk og aktiviteter, alt fra klassisk sang med elever som fremfører operastykker til en egen konsert med band fra bandskolen vår, skyggeteater, et lite dansekurs i Polka med elever fra Barnefolk – gruppetilbudet vi har i folkemusikk og folkedans, dansefilmer som viser ulike danseteknikker fra Hip Hop til klassisk tåspissballett. Drama har laget filmtrailere knyttet til påskekrim-genren med titler som Påskemarerittet, Mysteriet påskeharen og Jakten på påskeegget. Kunstfag viser animerte filmer og digital utstilling. 

Vi har også hatt egne innspillingsdager i Vågensalen i forkant, som nå er produsert som tre konsertfilmer der vi bl.a. får se de flinke strykeorkestrene våre i sving.   

På lørdag og søndag mellom kl. 13.00 – 18.00 og mandag, tirs, onsdag fra kl 15.00 – 20.00 vil de ulike filmene og innslagene bli presentert på våre nettsider, Facebook og Instagram.  Hele programmet med lenker til filmene vil bli lagt ut på hjemmesiden vår her og alle innslag kan ses når det passer.  

Vi har mellom 25 og 30 små og store digitale innslag og i tillegg presenteres to forestillinger som blir direkte strømmet fra våre Facebooksider: Klaverkveld med tittelen «En musikalsk reise» med veldig variert program på tirsdag 23.mars i Vågensalen, og så er det avslutningsforestillingen som ungdomskoret Viva står i spissen for med musikalkonserten «This is Me!» som også strømmes direkte fra Vågensalen, onsdag 24. mars kl. 19.00 

De siste ukene har vi varmet opp publikum og digitale flater gjennom filmprosjektet «Sett ansikt på kulturskolen!» der rektor og lærere på ulike fag forteller litt om seg selv.  

Vi gleder oss til vise fram mangfoldet på kulturskolen på DigitalFestival!  

Følg oss på våre nettsider, og på vår Facebook- og Instagram-konto 

Ta gjerne kontakt om dere ønsker mer informasjon og har lyst til å lage et oppslag om dette J 

 Borgfrid Møen, prosjektleder 

Fant du

det du søkte etter?

Nei - kontakt oss på telefon eller mail.