Kulturskolens dager 2016

Under disse dagene har vi ikke den vanlige undervisningen  -  for nå vil vi heller bruke tiden på å spille konserter, arrangere utstillinger, danse, vise skuespill, ha workshop og mye mye mer. Vi har arrangementer over hele byen, vi besøker en mengde institusjoner, Langgt, Skeiloftet, Vitenfabrikken i tillegg til å ha mange små og store arrangementer her på Vågenskolen. Velkommen til å oppleve!

Dagene foregår like før påske fra torsdag 10.mars til torsdag 17.mars + søndag 3.april

Prosjektleder er Agnes-Beate Nyborg, inspektør   51921523/95125059

Ønsker du å se bilder av noe av det vi gjorde i fjor - trykk her

Her er programflyer for årets Kulturskolens dager

Torsdag 10.mars

Orkesterfest i Vågensalen 1900

Våre tre orkestre: Sandnes kulturskoles Aspriantorkester, Unge Strykere og Ung Symfoni åpner Kulturskolens dager med en skikkelig ”orkesterfest” i storstua vår, Vågensalen. Med seg har de invitert årets Ministryk.

 

Fredag 11.mars

Åpen dag, Vågenskolen kl. 1700-1900

Vi inviterer publikum til Vågenskolen for å SE og DELTA PÅ ulike tilbud i Sandnes kulturskole. 

 

 

Prøysen for de neste 100 år i Vågensalen kl. 1900

Vidar Kenneth Johansen er vokst opp i Gjøvik, med god utsikt til «Prøysen-land». Opp gjennom årene har han også spilt veldig mange av de kjente sangene og opptrådt sammen med mange av de fremste prøysentolkerne (som Viggo Sandvik, Maj Britt Andersen og Nora Brockstedt).

Han er godt bevandret i Prøysens verker, både sanger, lyrikk og prosa. Gjennom årene har det vokst fram et ønske om å ta tak i noe av dette stoffet som ennå ikke har festet seg i folks bevissthet. Det kan være flere grunner til akkurat det; enten fordi det ikke har vært satt melodi til det – eller det kan være at sangene kanskje ikke har vært særpregede nok i seg selv eller «tydelige» nok i forhold til teksten.

Det er dette vi ønsker å gjøre noe med nå. Etter avtale med Prøysens datter Elin og forleggeren Musikk-Huset har Vidar Kenneth nå tonesatt et titalls tekster. Noen av disse skal et band med lærere og tre sangelever fremføre denne ettermiddagen under prosjekttittelen «Prøysen for de neste 100 år». Håpet er at det skal kunne finnes noen nye klassikere blant denne buketten av sanger. (Det var for ordens skyld 100 års-jubileum for Prøysens fødsel i fjor.)

Vilde Skogen, Malin Elisabeth Sviland, Sabina Huanca Johansen – sang
Vidar Kenneth Johansen – klarinett, sax
Robin Methlie – gitar
Gunvald Andreas Hagen – piano
Marius Munthe-Kaas – bass
Knut Egil Kristiansen – trommer

 

 

Lørdag 12.mars

Kattekorene myldrer i Langgata / Lanternen ca 1230

Denne lørdagsformiddag myldrer “kattesangere” fra Aspervika, Hana, Iglemyr, Malmheim, Soma og Trones skolekor + kulturskolens Juniorkor (med kattedirigenter og kattepappapianist) med sitt katteopptog fra Vågenskolen til Lanternen. Her synger de en rekke kjente og ukjente sanger om kjente og ukjente KATTER

 

Søndag 13.mars

Kirkekonsert, Sandnes kirke kl. 1800

Vi lover en stemningsfull stund med mye flott musikk når solister, kammergrupper og ensembler byr på konsert i Sandnes kirke. 

 

Mandag 14.mars

Hitogditkonserter

Elever og lærere holder konserter for beboere, besøkende og ansatte på ulike institusjoner:
Kl. 10.00 Trones bo- og eldresenter, kl.10.30 Lunde  BOAS, kl.11.00 Rovik BOAS 

 

Jula varer helt påske

Take away teater, Tidsplan kommer

 

Drop in streetdans, Sandnes bibliotek kl. 1200

Det blir dans i høyt tempo i danseverksted med Sergei Medvedkov. Passer for ungdom, og har et begrenset antall plasser. Påmelding til sebjazd@sandnes.kommune.no.

 

Salongkonsert i Skeiloftet kl. 1630

Skeiloftet ligger i 2 etasje av byens musikkbutikk i Gjesdalveien 25. Det er ingen inngangsbillett, men vi oppfordrer publikum til å ha med penger til ”Utgangsbillett” = pengeinnsamling til kreftavdelingen for barn på SUS

 

Fem eventyr - Åpen prøve med drama i Vågenskolen rom B 229 kl. 1700 - 1900

Ei av våre dramagrupper inviterer til åpen prøve med forestillingen "Fem eventyr".  Velkommen til å se hvordan de jobber.

 

Ensemblekonsert Vågensalen kl. 1900 

 

Tirsdag 15.mars

Hitogditkonserter

Elever og lærere holder konserter for beboere, besøkende og ansatte på ulike institusjoner:
Kl.10.30 Lura BOAS kl.11.00 Riska BOAS, kl.12.30 Gandsfjord eldresenter 
 

Matte+Musikk = Mattemoro

Rytmisk skoleverksted på Vitenfabrikken kl. 0900 og kl. 1200
 

Jula varer helt påske

Take away teater, Tidsplan kommer

 

Salongkonsert i Skeiloftet kl. 1630

Skeiloftet ligger i 2 etasje av byensmusikkbutikk i Gjesdalveien 25. Det er ingen inngangsbillett, men vi oppfordrer publikum til å ha med penger til ”Utgangsbillett” = pengeinnsamling til kreftavdelingen for barn på SUS

 

Solistkonsert i Vågensalen kl. 1900

Årets solistkonsert gir flere av våre flinke elever sjansen til å ta steget ut i musikkens vidunderlige verden. Konserten er spesielt for elever med en solist i magen; enten de spiller, synger eller utøver kunsten på annet vis. I kveld får du høre både piano, fiolin, el-gitar, sang og vibrafon både solister og enkelte duetter. Trofaste og tålmodige lærere akkompagnerer med stødig hånd.


 

Onsdag 16. mars

Hitogditkonserter

Elever og lærere holder konserter for beboere, besøkende og ansatte på ulike institusjoner:
Kl.10.00 Huset vårt bo og servicesenter,  kl.10.30 Austrått BOAS og Åse BOAS 

 

Matte+Musikk = Mattemoro

Rytmisk skoleverksted på Vitenfabrikken kl. 0900 og kl. 1200


For de yngste, Vågenskolen rom C408 kl. 1730

Dette er en "hjerteknuser" - konserten. Her tryller våre yngre musikanter fram sine vakre toner. Vi får høre dem synge, blåse, stryke og spille piano. Velkommen til en hyggelig konsertoplevelse.
 

Rytmisk perfomance og Kulekonsert, Vitenfabrikken kl. 1800

Velkommen til en avstressende musikkstund på den mest spesielle konsertscenen i Sandnes, Planetariet i Vitenfabrikken. Vi vil presentere velklingende toner med fokus på akustisk gitar, både solo og i samspill med sang og fiolin.
 

Klaverkonsert, Vågensalen kl. 1900

Denne kvelden spiller våre elever på det store Steinway-konsertflygelet. En super anledning for både utøvere og publikum til å nyte flygelets vakre klang fullt ut!


Torsdag 17.mars

Hitogditkonserter

Elever og lærere holder konserter for beboere, besøkende og ansatte på ulike institusjoner:
Kl.10.30 Byhagen BOAS og Sandnes helsesenter, kl.11.00 Høyland Eldresenter

 

Jentene i 9B - Åpen prøve - drama, Vågenskolen B229, kl. 1700 - 1900 

Ei av våre dramagrupper inviterer til åpen prøve med forestillingen "Jentene i 9B". Velkommen til å se hvordan de jobber.

 

Avslutningsforestilling Vågensalen kl. 19.00

Dagene avrundes med  forestilling i ”storstua” vår Vågensalen. Vi ønsker publikum velkommen til å se, høre og nyte solister på gitar, sang, euphomium, strykekvartett, Influunt (band), SAUS (Sandnes og Stavanger Ungdomsstorband) og Viva (Sandnes kulturskolekor)ca 100 av våre dyktige elever utfolde seg på scenen
Gratis entrè

 

Søndag 3.april

Musinoksåkalsk, danseforestilling i Sandnes kunst- og kulturhus kl. 1500 og 1800 

I årets forestilling tar danseelevene fra Sandnes kulturskole publikum med på en reise gjennom musikalenes verden, fra Broadway via West End til Mauritz Kartevoldsplass. Dette blir show for hele familien, bli med bli med! Billettpris voksen kr.114,- barn kr.65 (billettsalget foregår i kulturhuset)

 

Kulturskolens dager 2016